main logo
434

Nicu Popescu: Este foarte important ca banii statului să nu fie furați

”Fiecare lege nouă, fiecare gazoduct, fiecare pod care ne unește cu UE și România este un pas în direcția integrării europene. Vrem ca în câțiva ani să putem spune la Bruxelles, Berlin și la Paris: „Stimați parteneri, noi am transformat această țară. Această țară nu este guvernată de oligarhi și corupți. Această țară merită să adere la UE.”

Nicu Popescu: Este foarte important ca banii statului să nu fie furațiFoto: știri.md

Este ceea ce declară Ministrul de Externe, Nicu Popescu, în interviul cu Europa Liberă, marcând începutul unui sezon diplomatic deosebit de activ, transmite Știri.md.

În cadrul interviului, ministrul a vorbit despre securitatea statului și despre investițiile făcute în stat.

„Securitatea oricărui stat costă. Statele neutre sau statele care fac parte din anumite alianțe militare, toți investesc în capacitățile lor de apărare. Așa că eu nu cred că neutralitatea sau participarea la anumite alianțe militare sunt diferite modalități de a asigura securitatea și funcționalitatea unui stat. Eu pot reieși doar din cadrul legal existent în Republica Moldova și în acest cadru legat, ceea ce putem face noi, ca stat, este să ne fortificăm aceste capacități ale noastre.

Dacă vrei să construiești drumuri, acest lucru costă, dacă vrei să construiești școli, acest lucru costă, dacă vrei să construiești armată, acest lucru costă. Statul, instituțiile statului, costă. Important este ca acești bani să fie alocați de o manieră strategică, care ne fortifică în domenii cruciale, care ne asigură creștere economică, care ne asigură securitatea și că nu se fură. Dar nu există soluții de funcționare a statului care nu sunt scumpe. Uitați-vă la bugetul de medicină și educație, de construcții și de renovare a drumurilor, de apărare. Oricare minister e la buget – asta costă. Oamenii vor servicii din partea statului. În același timp, este foarte important ca acești bani să nu fie furați”, a declarat ministrul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării