main logo
679

Nicu Popescu a avut o întrevedere cu o delegație a BERD

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a primit o delegație a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, condusă de Mark Bowman, vicepreședinte pentru politici și parteneriate.

Nicu Popescu a avut o întrevedere cu o delegație a BERD

În cadrul întâlnirii oficialii au discutat despre proiectele BERD din Republica Moldova, prioritățile privind finanțarea și asistența și am salutat accentul pe care BERD îl pune pe sprijinirea inițiativelor care ne apropie de Uniunea Europeană, transmite Știri.md.

„De asemenea, am subliniat rolul cheie al Băncii în Moldova și am apreciat finanțarea record a BERD din anul trecut, inclusiv în sectorul privat, fapt care ne-a ajutat să menținem economia funcțională în contextul efectelor negative ale războiului brutal al Rusiei împotriva Ucraina.

Un împrumut de 300 de milioane de euro a fost utilizat pentru achiziționarea de gaze, ceea ce ne-a permis să menținem căldura în casele noastre și să trecem mai ușor peste această iarnă.

Vom continua parteneriatul cu BERD pentru a întări securitatea energetică, investi în infrastructură, stimula comerțul și dezvolta sectorului privat.” – a spus oficialul moldovean.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării