main logo
11454

Morari: Stoianoglo și-a depășit atribuțiile. Pasibil de răspundere penală

Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, și-a depășit atribuțiile de serviciu și este pasibil de răspundere penală, susține șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Morari: Stoianoglo și-a depășit atribuțiile. Ar putea răspunde penalColaj: știri.md

Declarațiile vin după ce azi PG a renunțat la acuzațiile în adresa lui Veaceslav Platon, în dosarul fraudei bancare, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Viorel Morari, șeful suspendat al PA, a declarat pentru Deschide.MD că era previzibilă poziția acuzatorului de stat de a renunța la acuzațiile care-l vizau pe controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, în circumstanțele în care Alexandr Stoianoglo, a declarat public că tot dosarul era contrafăcut.

„În momentul în care încă nu era acceptată de către judecători cererea de revizuire, nu au fost examinate pretinsele probe. În acest caz, este o curată depășire a atribuțiilor de serviciu, iar Alexandr Stoianoglo ar fi posibil de tras la răspundere penală”, a precizat Morari.

Șeful suspendat al PA a ținut să menționeze că nu va fi suprins dacă Stoianoglo acum va dispune pornirea unui nou dosar penal cu ulterioara sa reținere.

„Sunt pe loc, aici, și aștept”, a conchis Morari.

Știri.md amintește că astăzi PG a renunțat la toate capetele de acuzare aduse lui Veaceslav Platon în dosarul fraudei bancare.

Decizia a fost anunțată la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, unde avut loc o nouă ședință de judecată de examinare a cererii de revizuire, depusă în 2019, de către controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, în dosarul care a fost condamnat la 18 ani de pușcărie cu executare, pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 de milioane de lei.

Vezi și:

Procurorii renunță la învinuiri. Sandu: Gruparea lui Platon e un pericol

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării