main logo
697

Morari: Procuratura Generală nu e în stare să investigheze frauda bancară

Fostul şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, consideră că "Procuratura Generală (PG) nu este în stare să investigheze cazul furtului unui miliard de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova".

Morari: Procuratura nu e în stare să investigheze frauda bancarăFoto: dw.com

Despre aceasta el a declarat miercuri la o conferinţă de presă la agenţia Infotag, transmite Știri.md

"Vedem acţiunile inapte ale procurorilor şi declaraţiile nefondate ale procurorului general Alexandr Stoianoglo, care doar interferează desfăşurării anchetei", a spus Morari.

Potrivit lui, tocmai din acest motiv Vladimir Plahotniuc nu a fost încă inclus pe lista internaţională a căutărilor de către Interpol.

"Stoianoglo a făcut o serie de declaraţii despre vinovăţia lui Plahotniuc, încălcând principiul prezumţiei de nevinovăţie. Acest lucru trezeşte imediat suspiciuni din partea Interpolului, care ajunge la concluzia că, dacă Plahotniuc va fi arestat, nu i se va garanta o justiţie echitabilă. În plus, PG l-a numit deja pe Plahotniuc "principalul beneficiar" al furtului miliardului. Şi, în acelaşi timp, a fost menţionat că Plahotniuc a sustras doar 100 mil. de dolari. Iar acesta este doar 10% din suma de bani furaţi. De ce atunci este numit "principalul beneficiar"?!", se întreabă Morari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării