main logo
3110

Monitorul Oficial: Bonus la salariu pentru munca în condiții de risc sporit

Pentru munca prestată în condiții de risc sporit pentru sănătate, în perioada stării de urgență, salariații pot beneficia de spor de compensare, în mărime de până la 100% din salariul de bază, în funcție de volumul de lucru și de nivelul de pregătire profesională a salariatului, se arată în Monitorul Oficial.

Monitorul Oficial: Bonus la salariu pentru munca în condiții de riscFoto: știri.md

În Monitorul Oficial au apărut modificările la Codul Muncii, Legea salarizării și Legea salarizării în sectorul bugetar, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Categoriile de salariați implicați în prestarea muncii în condiții de risc sporit pentru sănătate în perioada stării de urgență, de asediu sau de război ori în perioada stării de urgență în sănătate publică se vor stabili de Comisia pentru Situații Excepționale a R. Moldova sau, după caz, de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

La 4 martie, Parlamentul a aprobat în lectură finală proiectul de modificare a Codului Muncii, Legii salarizării și Legii salarizării în sectorul bugetar pentru a motiva salariații care muncesc în condiții cu risc sporit pentru sănătate.

Proiectul prevede că, pentru munca prestată în condiții cu risc sporit pentru sănătate, salariaților li se stabilesc sporuri de compensare, mărimea cărora va constitui cel puțin un salariu de bază.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării