main logo
841

Moldovenii care muncesc în Marea Britanie ar putea beneficia de pensii

Guvernul de la Chișinău își dorește să lanseze negocieri cu autoritățile din Marea Britanie vizavi de semnarea unui acord comun de cooperare în sectorul protecției sociale, dar și a unui acord privind conversia permiselor de circulație rutieră.

Moldovenii care muncesc în Marea Britanie ar putea beneficia de pensiiFoto: Shutterstock

Doleanța a fost exprimată, astăzi, la Londra, de către premierul Natalia Gavrilița în cadrul unor întrevederi cu oficiali britanici, transmite Știri.md cu referire la Ziarulnațional.md.

În discuțiile cu Wendy Morton, subsecretar de stat parlamentar pentru vecinătatea europeană și SUA, părțile au exprimat deschiderea de a valorifica la maximum prevederile Acordului strategic de parteneriat, comerț și cooperare între Republica Moldova și Marea Britanie, semnat la sfârșitul anului 2020.

Asistența oferită de Regatul Unit a constituit un alt subiect pe agenda discuțiilor, subliniază un comunicat de presă al Guvernului. Natalia Gavrilița a mulțumit părții britanice pentru asistența oferită în domeniul bunei guvernări, combaterii corupției, și reformei justiției.

„Proiectele implementate cu implicarea organizațiilor societății civile, instituțiilor mass-media și experților naționali și internaționali asigură suportul pentru reformele autentice în combaterea corupției sistemice”, a precizat premierul Natalia Gavrilița.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării