main logo
441

Moldovagaz: Vrem să prelungim contractul cu Gazprom încă pentru 3 ani

Preşedintele Consiliului de Administraţie al "Moldovagaz", Vadim Ceban, şi-a exprimat speranţa că contractul cu concernul rus "Gazprom" va fi prelungit pentru încă trei ani.

Moldovagaz: Vrem să prelungim contractul cu Gazprom încă pentru 3 aniFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a anunţat, în ajun, în cadrul postului de televiziune "Publika TV", transmite Știri.md.

"Suntem în negocieri cu "Gazprom", discutăm specificaţiile tehnice. Actualmente, activăm în baza unui contract care a fost semnat în anul 2008 şi, ulterior, prelungit. 

Ultima dată a fost prelungit cu trei ani. Acest acord va expira la 30 septembrie 2021. Poziţia noastră este să prelungim acordul existent pentru încă trei ani şi să nu discutăm condiţiile unui nou contract", a spus Ceban.

El şi-a explicat poziţia prin "condiţiile favorabile, care sunt stabilite în actualul contract".

"Nu voi deschide toate parantezele, dar există anumite prevederi. De exemplu, plăţile în avans pentru gaz nu sunt prevăzute acolo. 

De asemenea, nu depindem de volumul de gaz, în sensul că plătim pentru volumul real de gaz şi nu pentru volumul comandat. Formula actuală ne-a permis în 2017-2021 să economisim aproximativ 50 mil. de dolari", a subliniat el.

Întrebat despre schimbarea Guvernului şi influenţa situaţiei politice asupra achiziţiilor de gaze, Ceban a spus că "nu ar dori să politizeze acest subiect".

"Suntem în negocieri cu "Gazprom". Conform statutului nostru, "Moldovagaz" este o societate pe acţiuni care funcţionează autonom. Nu văd premize în ceea ce priveşte întâmpinarea unor probleme în legătură cu schimbarea puterii", a spus Ceban.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării