13 ianuarie, 16:21
188
0

Moldovagaz a economisit peste 40 de milioane de dolari în 2020

13 ianuarie, 16:21
188
0

Datorită formulei actuale pentru preţul de achiziţie stabilit în contractul cu Gazprom, Moldovagaz a reuşit să economisească peste 40 de milioane de dolari în 2020.

Moldovagaz a economisit peste 40 de milioane de dolari în 2020Foto: știri.md

Potrivit Infotag, Vadim Ceban, preşedintele consiliului administrativ al Moldovagaz SA, a scris despre acest lucru pe reţelele de socializare, amintind că anul trecut "aproape toţi au criticat şi au reproşat companiei preţurile mărite de cumpărare pentru gaz, comparând formula preţurilor din cadrul contractului pe termen lung cu "Gazprom" cu preţurile de la bursă (de pornire)", transmite Știri.md.

"Comparaţia a fost doar pentru perioada trimestrelor 2 şi 3, când consumăm doar 15% din volumul total anual. În acelaşi timp, nimeni nici măcar nu a calculat care este preţul mediu de cumpărare anual ponderat, conform contractului nostru cu Gazprom, şi cum se corelează cu preţurile de schimb", a exprimat regretul managerul.

El a spus că "în prezent preţul la bursă este de 240-280 USD (şi aceasta încă nu este limita), iar preţul de cumpărare inclus în tariful pentru Moldovagaz este de 147 USD pentru 1000 de metri cubi de gaz (fără costul transportului şi distribuţiei gazelor)", propunând oponenţilor să "simtă diferenţa".

"Numai anul trecut am economisit peste 40 de milioane de dolari (în comparaţie cu o posibilă achiziţie la preţurile de schimb), iar aceştia sunt banii consumatorilor noştri. 

Anul acesta, pot spune cu încredere, economiile pot fi şi mai mari", a spus Ceban, confirmând disponibilitatea Moldovagaz de a "liberaliza piaţa".

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter