main logo
595

Moldovagaz a cerut extinderea cu un an a perioadei de efectuare a auditului

Compania Moldovagaz a solicitat gigantului rus Gazprom să extindă cu un an perioada de efectuare a auditului datoriilor istorice acumulate pentru consumul de gaze naturale.

Moldovagaz a cerut extinderea perioadei de efectuare a audituluiColaj: știri.md

Anunțul a fost făcut de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Potrivit protocolului semnat la 29 octombrie 2021, la Sankt Petersburg, auditul urma să fie efectuat până în data de 1 mai 2022. 

„Noi am cerut un termen de un an, dar nu am primit niciun răspuns oficial. Știm că Moldovagaz a primit un răspuns prin care s-au confirmat volumele pentru luna mai, dar în privința auditului nu s-a expus”, a precizat ministrul în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Spînu, contractul este semnat pentru cinci ani, iar în fiecare lună, până la data de 20, Moldovagaz și Gazprom confirmă volumele de gaze pentru luna viitoare. 

„În caz contrar, avem acele rezerve care ne-ar asigura cu gaz pe timp de vară aproximativ trei săptămâni, până la o lună, în funcție de consum”, a spus Spînu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării