310
0
Moldova va primi peste 52 de milioane de euro de la AID. Acordul, ratificat
310
0

Acordul de finanțare dintre R. Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare (AID) privind implementarea Proiectului ”Răspuns de Urgență la COVID-19” a fost ratificat, astăzi, în Parlament.

Potrivit informațiilor, valoarea proiectului constituie aproape 53 de milioane de euro, iar obiectivele acestuia vizează prevenirea, detectarea și răspunsul la amenințarea reprezentată de pandemia de COVID-19 în țara noastră, transmite Știri.md

Astfel, prima parte a Proiectului, în valoare de 52,3 milioane de euro, constă în asigurarea sprijinului imediat pentru a preveni declanșarea COVID-19 sau pentru a limita transmiterea locală prin aplicarea strategiilor de carantină. 

Măsurile incluse țin de îmbunătățirea confirmării cazurilor, consolidarea sistemului de sănătate pentru a asigura îngrijirea pacienților cu COVID-19 în faza critică și a minimaliza riscul de infectare a pacienților și lucrătorilor medicali, acordarea sprijinului social și financiar gospodăriilor, sensibilizarea factorilor de decizie și a publicului, etc.

Totodată, cea de-a doua parte, în valoare de 0,6 milioane de euro, include managementul, monitorizarea și evaluarea implementării Proiectului. 

Proiectul va fi implementat timp de doi ani, până pe 30 aprilie 2022. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter