main logo
421

Moldova va găzdui în acest an Conferința Globală privind turismul Vinicol

Între 5-6 septembrie curent la Chișinău va avea loc cea de-a treia Conferință Globală privind turismul Vinicol a UNWTO.

Moldova va găzdui Conferința Globală privind turismul Vinicol

R. Moldova a fost desemnată țară gazdă a evenimentului, deși interesul pentru a organiza Conferința a fost manifestat de Africa de Sud şi Spania. În urma negocierilor, a fost semnat un Acord între Guvernul R. Moldova și Organizația Mondială a Turismului (UNWTO). Astăzi, 14 iunie, Acordul a fost ratificat de Parlament, această procedură fiind o condiție obligatorie a Organizației Mondiale, transmite Ştiri.md cu referire la ZdG.

Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, găzduirea unui astfel de eveniment va contribui pozitiv la economia țării.

„Acordul va avea un efect pozitiv asupra economiei, poziţionând ţara noastră în topul distinaţiilor turistice, inclusiv vitivinicole mondiale, va majora fluxul de turişti străini, va crea condiţii excelente de atragere a investiţiilor străine în industrie, va crea o imagine nouă şi atractivă a ţării”, a declarat în ședința plenului reprezentanta Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

În cadrul conferinţei se vor organiza acţiuni dc promovare a turismului vitivinicol: noutăţi ale domeniului, workshop-uri, vizitarea obiectivelor turistice și schimb de experienţă. 

În prezent, circa 20 vinării din ţară prestează servicii turistice vizitatorilor străini.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării