main logo
393

Moldova va face parte din Parteneriatul de Cooperare Transatlantică

Guvernul Moldovei intenţionează să participe activ la Parteneriatul pentru Cooperarea Energetică Transatlantică, menit să ofere atât oficialilor, cât şi companiilor din comunitatea energetică transatlantică toate resursele şi instrumentele necesare pentru construirea unor sisteme energetice interconectate, sigure şi durabile.

Moldova va face parte din Parteneriatul de Cooperare Transatlantică

Despre aceasta a declarat secretarul de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Vitalie Iurcu, în cadrul reuniunii ministeriale a Parteneriatului, găzduită de Departamentul pentru Energetică al SUA, la Houston, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

Secretarul a subliniat că Republica Moldova pledează pentru o cooperare transatlantică care va avea ca rezultat o utilizare mai eficientă a energiei, o piaţă mai transparentă şi integrată. 

În cadrul evenimentului, Vitalie Iurcu a avut un schimb de opinii cu secretarul pentru Energie al SUA, Rick Perry, cu privire la situaţia Republicii Moldova în regiune. De asemenea, el a discutat cu secretarul adjunct pentru Energie, Dan Brouillette, oportunităţile de cooperare şi proiectele de suport american acordate Republicii Moldova, inclusiv în atragerea investitorilor americani din domeniu. 

La întrevederea cu preşedintele Asociaţiei GNL, Fred H. Hutchison, Iurcu a abordat şi subiectul privind posibilităţile de diversificare a surselor de gaze, inclusiv prin importul gazului natural lichefiat din SUA.

De asemenea, delegaţia moldovenească a participat la un forum de investiţii pentru atragerea businessului din comunitatea transatlantică în Republica Moldova.

Primul forum al Parteneriatului pentru Cooperare în domeniul Energiei Transatlantice (P-TEC) s-a desfăşurat în perioada 13-14 martie la Houston, Texas. Ministeriala este concepută pentru a promova discuţii deschise pe teme energetice şi de securitate, de importanţă majoră pentru toate naţiunile participante. Subiectele sunt încadrate în contextul securităţii energetice, economice şi intereselor naţionale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării