167
0
Moldova va colabora cu Canada pentru protejarea investițiilor
167
0

Republica Moldova și Canada vor colabora pentru protejarea reciprocă a investițiilor.

Legea pentru ratificarea Acordului în acest sens, semnat între guvernele celor două state, și decretul șefului statului privind promulgarea acesteia vor fi publicate vineri, 23 august, în Monitorul Oficial, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Canadei privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor a fost semnat la 12 iunie 2018, la Ottawa. Acesta va intra în vigoare în urma recepționării notificărilor de către ambele părți cu privire la îndeplinirea procedurilor interne necesare în acest sens. Actul va rămâne în vigoare timp de 15 ani.

Documentul stipulează, în particular, condițiile de promovare și protejare reciprocă a investițiilor și modalitățile de reglementare a disputelor.

Acordul are drept scop consolidarea raporturilor economice și investiționale reciproc avantajoase, crearea condițiilor pentru desfășurarea activității investiționale a agenților economici din ambele țări și reglementarea relațiilor comercial-economice. 

Până în prezent, nu au fost încheiate tratate în domeniul economic sau tratate similare cu partea canadiană.

Citește și
article image
Ziua internaţională pentru protecția stratului de ozon, pe...
0
53
article image
Importurile în Moldova au depășit de peste două ori...
0
75
article image
Topul țărilor în care Moldova exportă cel mai mult:...
0
106
article image
Specialiști: De ce moldovenii suferă de accidente...
0
279