main logo
1951

Moldova va achiziționa metan de la două companii. Numele uneia e secret

Republica Moldova va achiziționa gaz de la două companii, una din Grecia – DEPA, iar numele celei de-a doua este secret, potrivit anunțului directorului Energocom, Victor Bînzari.

Moldova va achiziționa metan de la două companii. Numele uneia e secret

„Până în prezent au fost selectate două companii pentru livrarea gazului. Putem divulga doar câteva informații. Una dintre companii este DEPA din Grecia, pe care am reușit să o atragem în cursă. Cea de a doua nu își dorește să-i fie divulgat numele, pentru a evita anumite riscuri de piață. Este o companie serioasă în domeniu și are o experiență vastă. Ne-a oferit un preț foarte bun. Prețurile pentru această vară sunt legate de hubul TTF plus un coeficient ca gazele să fie transportate la hotar și dacă ne va permite o cantitate va fi stocată în Ucraina”, a punctat Bînzari, transmite Știri.md cu referire la Bani.md

Directorul Energocom a răspuns și acuzațiilor care i se aduc pentru achiziția gazelor. „Sunt niște declarației făcute la televizor pe niște declarații vamale. Republica Moldova în luna aprilie și mai nu a cumpărat gaze așa cum se arată în declarațiile lui Usatîi.

Bînzari a spus că în prezent Republica Moldova are în stocuri circa 100 de milioane de metri cubi de gaz și vor mai fi achiziționate încă 22 milioane de metru cubi. Întreaga cantitate va fi folosită în cazuri excepționale.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării