main logo
573

Moldova va achita 25.000 de dolari onorarii unei firme americane de avocați

Guvernul urmează să încheie un contract de reprezentare legală a Republicii Moldova în fața Curţii Districtuale a Statelor Unite pentru Districtul Columbia, SUA cu biroul de avocați Bukh Law Firm, P.C. din New-York.

Moldova va achita 25.000 dolari onorarii unei firme americane de avocațiMoldova va achita 25.000 dolari onorarii unei firme americane de avocați

Apărătorii urmează să reprezinte interesele țării noastre în procesul de examinare a cererii depuse de SRL ”Энергоальянс” privind recunoașterea și executarea pe teritoriul Statelor Unite ale Americii a hotărârii arbitrale a Tribunalului arbitral ad-hoc din 25 octombrie 2013, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md.

Conform deciziei luate ieri de Executiv, compania americană urmează să primească, din fondul de rezervă al Guvernului, suma echivalentă în lei a 25.000 dolari SUA. Banii vor fi achitați în avans pentru plata onorariilor companiei biroului de avocați.

Litigiul cu firma ucraineană datează încă din 2010. Acesta vizează datoriile înregistrate de țara noastră pentru energia electrică utilizată în perioada 1999-2000. Conform deciziei din 25 octombrie 2013, autoritățile din Republica Moldova trebuia să transfere către SRL ”Энергоальянс” 593 milioane de lei, adică aproximativ 14,9 milioane de dolari SUA. Menționăm că, firma ucraineană a cerut despăgubiri de 49 milioane dolari SUA.

Hotărârea Tribunalului arbitral ad-hoc a fost anulată de către Curtea de Apel din Paris. Magistrații au stabilit că tribunalul nu era competent să adopte sentinţa în cauză, iar la soluționarea litigiului s-au comis încălcări grave.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării