main logo
399

Moldova solicită majorarea cotei de exporturi pe piaţa Uniunii Europene

Solicitarea Republicii Moldova de a majora contingentele tarifare la export în Uniunea Europeană (UE) a fost examinată în cadrul celei de-a V Reuniuni a Comitetului de Asociere, în configuraţia Comerţ, ce şi-a ţinut lucrările în perioada 18-19 octombrie la Bruxelles, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii (MEI).

Moldova solicită majorarea cotei de exporturi pe piaţa UE

Delegaţia Moldovei a fost condusă Iuliana Drăgălin, secretar de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii.

Potrivit Iulianei Drăgălin, reprezentanții UE au examinat solicitarea delegației Republicii Moldova de majorare a contingentelor tarifare la export, transmite Știri.md cu referire la Trm.md.

În acest context, Comisia Europeană va continua negocierile pe marginea acestui subiect.

Delegația Republicii Moldova a prezentat principalele realizări în implementarea angajamentelor ce derivă din Acordul de Asociere pe dimensiunea comerțului exterior, achizițiilor publice, infrastructurii calității și supravegherii pieței, proprietății intelectuale, energetică și domeniul serviciilor.

Cu referire la comerțul exterior, delegația țării noastre a menționat că în anul 2017, exporturile produselor moldovenești pe piața Uniunii Europene au atins o valoare de 1,59 miliarde dolari SUA, reprezentând 65,85% din totalul exporturilor Republicii Moldova. Uniunea Europeană fiind principalul partener comercial al țării.

În final, părțile au reiterat necesitatea menținerii unei bune funcționări a DCFTA prin impulsionarea relațiilor comerciale, depășirea provocărilor în procesul de funcționare a businessului și utilizarea celor mai bune practici de dezvoltare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării