main logo
608

Moldova și Ucraina, conectate la rețeaua transeuropeană de transport a UE

Republica Moldova și Ucraina vor fi conectate la rețeaua transeuropeană de transport a UE.

Moldova și Ucraina, conectate la rețeaua transeuropeană de transport UE

Despre aceasta a anunțat eurodeputatul român, Siegfried Mureșan, transmite Știri.md.

”Comisia Europeană a propus prelungirea a patru coridoare de transport TEN-T până în Ucraina şi Republica Moldova pentru a îmbunătății conectivitatea de transport dintre aceste două ţări şi UE. 

Cele 4 coridoare vor fi extinse pentru a include puncte cheie precum Lvov, Kiev, Chișinău și porturile Mariupol şi Odesa. 

Este o veste bună pentru cetățenii ucraineni și moldoveni. Aceste coridoare vor facilita schimburile economice şi vor duce la crearea de conexiuni de transport mai bune.

În plus, propunerea Comisiei vizează ca noile linii de cale ferată care sunt construite în ţările membre UE care au o graniţă terestră cu Ucraina şi Republica Moldova să fie construite pe baza ecartamentului standard european. 

De asemenea, Comisia Europeană a propus scoaterea Rusiei şi Belarusului de pe harta coridoarelor TEN-T întrucât cooperarea cu aceste state nu mai este în interesul Uniunii Europene, având în vedere contextul actual.

Rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T) este un proiect de investiții în desfășurare al Uniunii Europene ce prevede crearea unei rețele complete de transport auto, feroviar și naval”, a declarat acesta. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării