main logo
576

Moldova Fruct: Producătorii de fructe au înscris realizări importante

Peste o sută de delegaţi au participat astăzi la Adunarea Generală a membrilor Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe din Moldova ”Moldova Fruct”. Agenda evenimentului a inclus raportul de activitate al organizaţiei, precum şi stabilirea priorităţilor pentru perioada următoare.

Moldova Fruct: Producătorii de fructe au înscris realizări importante

Potrivit directorului executiv Moldova Fruct, Iurie Fală, anul trecut a fost unul plin de provocări, însă au fost notate şi realizări importante. „În 2022, merele noastre au ajuns în 30 de țări, comparativ cu 18 destinații de export din anul precedent. De asemenea, au fost exportate 14,34 de mii de tone de cireșe, ceea ce constituie cu 53% mai mult decât în 2021. În același timp, având în vedere cererea mare, în anul trecut, suprafața livezilor de cais a continuat să crească, or, suprafața totală a plantațiilor e cu 44% mai mare comparativ cu anul 2018. Totodată, datorită participării membrilor Asociației la expoziții internaționale, țara noastră deja este recunoscută sub brand-ul ”Moldova – un gust deosebit”, a estimat Fală, transmite Știri.md cu referire la moldpres.md.

La rândul său, președintele Asociației, Vitalie Gorincioi, a relevat că succesul producătorilor și exportatorilor de fructe pe o piață nouă, depinde de faptul cum aceștia își îndeplinesc sarcinile de a produce rentabil, din punct de vedere economic, fructe de calitate solicitate pe piețele-țintă, în ambalajul corespunzător și la timpul potrivit; de a coopera pentru vânzări stabile și profitabile pe termen lung; de a investi bani și timp în marketing la fel cum se fac investiții în livezi, frigidere și case de ambalare.

Moldova Fruct reunește 180 de întreprinderi moderne care activează în domeniul agricol: producători, procesatori, exportatori de fructe, dar și prestatori de servicii. Obiectivul strategic al organizației este de a poziționa Republica Moldova ca țară care are livezi și infrastructură post-recoltare moderne și poate oferi fructe proaspete de înaltă calitate.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării