main logo
650

Moldova este interesată de cooperarea cu Grecia în problemele energetice

Republica Moldova este interesată de cooperarea cu Grecia pe probleme de energie.

Moldova este interesată de cooperarea cu Grecia în problemele energetice

După cum transmite INFOTAG, acest lucru a fost declarat de preşedintele Maia Sandu miercuri, la o conferinţă de presă comună cu preşedintele Greciei, Katerina Sakellaropoulou, transmite Știri.md.

"Moldova a fost puternic lovită de criza energetică, dar am reuşit totuşi să ne diversificăm sursele de aprovizionare cu energie şi vom continua să investim în securitatea energetică a ţării noastre. Anul trecut, Moldova a achiziţionat pentru prima dată gaze din surse alternative, Moldova s-a sincronizat şi cu reţelele europene şi a achiziţionat energie electrică pe piaţa europeană. Acum suntem interesaţi de cooperarea cu Grecia, care este un important centru regional. Cooperarea noastră se va referi atât la achiziţionarea de gaze naturale, cât şi la transportarea acestora nu numai în Moldova, dar şi mai departe", a spus Sandu.

Maia Sandu a salutat cooperarea dintre cele două ţări în diverse domenii, menţionând că, în cadrul vizitei preşedintelui Greciei, ministerele de Externe ale celor două ţări au semnat un Memorandum de cooperare în domeniul pregătirii diplomatice.

"Semnarea documentului va ajuta Moldova să meargă pe calea europeană. După implementarea recomandărilor Comisiei Europene pentru iniţierea negocierilor de aderare la UE, vom continua să contăm pe sprijinul şi experienţa guvernului grec", a spus preşedintele Sandu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării