main logo
645

Moldova a trimis o avertizare Ucrainei privind importul de produse lactate

Moldova a anunțat Ucraina că, începând cu 1 octombrie 2019, va interzice importul în țară de produse lactate cu etichetare care nu corespunde noilor cerințe.

Moldova a trimis o avertizare Ucrainei privind importul de lactateFoto: noi.md

Acest lucru a fost anunțat de către mass-media ucraineană, menționând că, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor din Moldova a notificat Serviciului de Stat al Ucrainei cu privire la siguranța produselor alimentare și protecția consumatorilor cu privire la cazurile de nerespectare a cerințelor de etichetare a produselor lactate ucrainene, în conformitate cu legislația republicii, transmite Știri.md cu referire la Noi.md.

Potrivit anunțului de pe site-ul Serviciului de Stat pentru Alimentație, printre comentariile privind etichetarea produselor lactate: lipsa denumirii produsului alimentar în limba de stat; lipsa indicării importatorului produselor alimentare și nerespectarea dimensiunii scrisului de pe etichetă; absența după lista ingredientelor a informațiilor despre prezența sau absența substanțelor sau produselor care produc reacții alergice sau intoleranță.

În plus, autoritatea competentă a Moldovei a anunțat intrarea în vigoare începând cu 29 septembrie 2019 a Hotărârii Guvernului Republicii Moldova din 7 martie 2019 "Cu privire la aprobarea Cerințelor de calitate pentru lapte și produsele lactate”. Documentul reglementează cerințele privind etichetarea produselor alimentare, atât a produselor lactate interne, cât și a celor importate.

"Începând cu 1 octombrie 2019, Agenția Națională va aplica măsuri restrictive în ceea ce privește importul de produse lactate cu o etichetare care nu corespunde cerințelor legislative și normelor Republicii Moldova", a declarat Serviciul de Stat pentru Alimentație.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării