main logo
900

Moldindconbank a fost scoasă din nou la vânzare

Agenţia Proprietăţii Publice va expune în perioada 18-20 martie 2019, la licitaţie cu strigare, pe piaţa reglementată a Bursei de Valori a Moldovei, ca pachet unic, 63,89% din acțiunile Moldindconbank.

Moldindconbank a fost scoasă din nou la vânzare

Preţul de vânzare al unei acţiuni de la fosta bancă a lui Veaceslav Platon este de 240,74 lei, cu peste 1,2 lei mai scump decât o lună în urmă, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

Astfel pentru cele 3.173.751 de acţiuni ordinare nominative de clasa I, emise de Moldindconbank, investitorul ar urma să achite circa 764,05 milioane lei, cu aproape patru milioane lei mai mult decât a achitat o lună în urmă, Guvernul, adică Agenţia Proprietăţii Publice.

"Acţiunile expuse spre vânzare pot fi procurate doar de persoanele care au obţinut permisiunea prealabilă scrisă a Băncii Naţionale a Moldovei, în conformitate cu prevederile Legii nr.

202/2017 privind activitatea băncilor", se menţionează în anunţul APP.

Amintim că luni, 18 februarie 2019, Agenția, în numele Guvernului Republicii Moldova, a cumpărat pachetul de 63,89% de acțiuni ale Moldindconbank, achitând 760,11 milioane de lei.

Potenţialul cumpărător este Doverie-Invest din Bulgaria, cu care APP a semnat, pe 13 februarie, antecontractul cu privire la cumpărarea acțiunilor nou-emise de Moldindconbank.

Este adevărat că la licitaţie teoretic mai pot participa şi alţi concurenţi, dar până la finele lunii februarie, nimeni, în afară de bulgari, nu a depus la BNM solicitarea pentru obţinerea permisiunii prealabile la achiziționarea acţiunilor. 

Anterior APP a precizat că în cazul în care Doverie-Invest SA nu va câștiga licitația, "Agenția va depune eforturi pentru a asigura că, emitentul oferă câștigătorului licitației aceleași drepturi, protecții și condiții ca cele furnizate Achizitorului potențial conform Antecontractului".

Doverie-Invest din Bulgaria a fost creată în decembrie 2018 de către Doverie United Holding AD. Acționarii principali ai holdingului sunt Sopharma AD - 32,82% și Telekomplet AD - 6,92%, companii afiliate milionarului bulgar Ognyan Donev şi Radosvet Krumov Radev, un fost şef din cadrul Securităţii din Bulgaria.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării