main logo
405

Modernizarea iluminatului public în Chișinău: Câți bani vor fi alocați

Peste 50 de milioane de lei au fost alocați pentru modernizarea iluminatului public din Capitală. Lucrări vor fi inițiate pe străzile Ismail, Tudor Vladimirescu, Petru Rareș, Mihail Sadoveanu.

Modernizarea iluminatului public în Chișinău: Câți bani vor fi alocațiFoto: agora.md/Imagine simbol

Iar pe străzile Maria Drăgan, Ceucari, Dumitru Râșcanu, Alexei Șciusev, Alexei Mateevici, renovările sunt în derulare, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Primarul Ion Ceban precizează că în proces de modernizare este și sistemul de control și dirijare de la distanță a iluminatului public. 

Până acum au fost înlocuite 125 de blocuri de control, iar până la sfârșitul anului urmează să fie instalate alte 100 în tot municipiul.

În paralel cu lucrările de modernizare a rețelelor electrice, muncitorii „Lumteh” asigură exploatarea și întreținerea sistemului de iluminat pe întreg teritoriul municipiului, inclusiv în curțile blocurilor. Aceste lucrări se realizează, în mare parte, la solicitările locuitorilor făcute pe platforma eu.chisinau.md.

În acest an, lucrări de modernizare sau reconstrucție a rețelelor de iluminat au fost realizate integral pe străzile 27 Martie 1918, Nicolae Costin și Ciuflea, unde s-au efectuat înlocuirea, îndreptarea sau vopsirea pilonilor de metal și a suporturilor, s-a schimbat cablul torsadat, s-au montat corpurile de iluminat.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării