main logo
1555

Ministrul Finanțelor: Proiectul Drumuri bune va fi continuat altfel

Proiectul inițiat de fosta guvernare democrată „Drumuri bune” nu va fi stopat. Pentru construcția drumurilor vor fi cheltuite toate cele 950 milioane de lei prevăzute în buget, doar că banii vor fi redistribuiți altfel.

Ministrul Finanțelor: Proiectul Drumuri bune va fi continuat altfel

Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor Natalia Gavriliță, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„Guvernarea precedentă a concentrat construcția drumurilor acolo unde era important din perspectivă politică. Ministerul Economiei, care este responsabil de implementarea acestui program, a făcut o evaluare și vor fi reorientate resursele pe diferite criterii, în special per capita, ca să fie o distribuire echitabilă a finanțării pentru drumuri”.

„Va fi făcută o evaluare per capita, cate persoane beneficiază de acest drum. Și în cadrul licitațiilor deja efectuate vor avea loc negocieri cu antreprenorii pentru a reorienta resursele mai echitabil.  Planificăm să debursăm și să permitem cheltuirea întregii sume planificate în buget pentru drumuri – 950 milioane de lei.

Precizăm că, după ce a plecat de la guvernare Partidul Democrat, în spațiul public au fost lansate mai multe acuzații potrivit cărora noul Guvern ar intenționa să sisteze proiectele lansate de democrați „Drumuri Bune” și „Prima Casă”. Natalia Gavriliță a negat astăzi acest lucru.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării