main logo
757

Ministrul Finanțelor: Plăţile către cetăţeni vor fi achitate la timp

Noul ministru al Finanţelor, Natalia Gavriliţă, şi-a exprimat satisfacţia că a moştenit cea mai profesionistă echipă în Guvern şi intenţionează să aducă activitatea ministerului şi a instituţiilor sale "în albia normalităţii, astfel încât acestea să funcţioneze în beneficiul societăţii".

Ministrul Finanțelor: Plăţile către cetăţeni vor fi achitate la timpFoto: google.com

Potrivit Infotag cu referire la site-ul ministerului, despre aceasta ea a declarat în ajun, făcând cunoştinţă cu colectivul, şi a menţionat că este fericită să revină la minister, transmite Știri.md.

Prezentând-o pe Gavriliţă, prim-ministrul Maia Sandu a mulţumit angajaţilor instituţiei pentru că au reuşit să ţină lucrurile sub control, subliniind că "obiectivul de bază în prezent este restabilirea finanţării externe a Moldovei". 

"Suntem siguri că vom putea suplini bugetul cu resurse externe şi să avem certitudinea că toate plăţile către cetăţeni vor fi achitate la timp. 

De astăzi încolo începem să lucrăm având în faţa noastră doar interesul cetăţeanului. De astăzi vom face eforturi enorme pentru a ne asigura că nici un bănuţ din banii publici nu ajunge în altă parte decât pentru scopurile cetăţenilor şi ale societăţii. 

Necesităţile statului sunt enorme şi banii sunt limitaţi şi ne propunem să creăm un mediu de afaceri eficient ca să avem cât mai mulţi oameni care achită impozite, astfel încât să crească bugetul, dar şi să purtăm responsabilitate cum se cheltuieşte banul public", a declarat Maia Sandu.

Noul ministru intenţionează să menţină o continuitate în procesele de luare a deciziilor, însă a promis că toate proiectele de stat vor fi revizuite din perspectiva a două principii, şi anume va fi analizat dacă un anumit program este bun pentru cetăţeni şi dacă aceasta este cea mai bună metodă de a cheltui banul public.

Natalia Gavriliţă a fost învestită în funcţia de ministru al Finanţelor pe 11 iunie. Anterior ea a activat în funcţia de director general la Fondul Global pentru Inovare (GIF), cu sediul în Londra (Marea Britanie).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării