main logo
2342

Ministrul Finanțelor explică problema abrogării legii miliardului

Fondul Monetar Internațional (FMI) a sugerat, la ultimele discuții cu Ministerul Finanțelor, că abrogarea „legii miliardului” ar putea să fie o problemă în cooperarea pe viitor și în semnarea unui nou acord cu Republica Moldova.

Ministrul Finanțelor explică problema abrogării legii miliarduluiFoto: știri.md

Despre acest lucru a comuniat ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța, în cadrul unei conferințe de presă la final de mandat, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Potrivit lui, reacțiile FMI la legile aprobate de Parlament în ultimele sale ședințe au fost negative.

Serghei Pușcuța a amintit că anterior a mai fost o inițiativă legislativă, din partea unui grup de deputați, similară proiectului de abrogare a „legii miliardului”.

Guvernul atunci a venit cu aviz negativ.

„De atunci până acum, nu cred că poziția Guvernului s-a schimbat, dar cunoașteți că legea a fost votată până a fi emis oficial avizul Guvernului la acest subiect”, a remarcat Serghei Pușcuța.

După procedura de examinare a sesizării depuse la Curtea Constituțională, se va vedea dacă legea va fi sau nu executată.

Dacă se atestă decapitalizarea BNM, bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Finanțelor, urmează să intervină cu valori mobiliare necesare sau cu surse financiare suplimentare pentru a asigura capitalizarea BNM până la minimumul prevăzut de lege, a precizat ministrul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării