main logo
641

Ministrul Finanţelor: Diaspora joacă un rol vital pentru întreaga ţară

Ministru al Finanţelor, Natalia Gavriliţa, consideră că "diaspora joacă un rol vital pentru întreaga ţară" şi poate contribui esenţial la procesul de implementare a reformelor din ţară.

Ministrul Finanţelor: Diaspora joacă un rol vital pentru întreaga ţarăFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta oficialul a menţionat în discursul său la deschiderea oficială a Zilelor Diasporei 2019.

Natalia Gavriliţa a încurajat diaspora să revină acasă pentru a crea speranţa unui viitor prosper pentru următoarele generaţii.

"Ca fost membru al diasporei, ştiu că viaţa în afara hotarelor Moldovei are şi oportunităţi mari, dar şi costuri mari. Am mai spus-o - e o adevărată bucurie să fiu din nou în casa părintească, să îmi văd feciorul crescând alături de bunici, să muncesc pentru dezvoltarea ţării noastre - vă încurajez să reveniţi, să vă urmaţi vocaţia acasă, a spus Gavriliţa.

De asemenea, ea a menţionat că Ministerul Finanţelor are o multe idei, "la dezvoltarea cărora se poate implica diaspora".

"Dezvoltăm un pachet de legi privind politica bugetar-fiscală pentru iniţiere a afacerilor. Intenţionăm să creăm o platformă de informare, care are drept scop să ajute exportatorii. Prin urmare, cer reprezentanţilor diasporei să împărtăşească idei. Să lucrăm împreună pentru a face Republica Moldova ţara în care vrem să trăim cu toţii", a spus ministrul.

În mesajul său de salut adresat participanţilor, Viceprim-ministrul Andrei Năstase, ministru al Afacerilor Interne, a subliniat că Moldova are nevoie de o libertate şi o democraţie constante.

"Iată de ce Guvernul actual are o datorie morală faţă de diasporă, care mereu ne-a susţinut. Pentru contribuţia dvs. esenţială, întreaga societate vă aduce recunoştinţa şi tot respectul", a menţionat Andrei Năstase.

La rândul său, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, a accentuat necesitatea sprijinului constant din partea cetăţenilor şi importanţa asistenţei externe pentru obţinerea unor beneficii comune.

"Moldova are nevoie de o diplomaţie economică activă, de investiţii pentru a crea locuri de muncă în ţara noastră, cu salarii bune, ca cetăţenii să beneficieze de educaţie şi servicii medicale de calitate", a precizat Nicu Popescu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării