main logo
811

Ministrul Energiei: Tarifele la gaz sunt în competența ANRE. Nu intervin

„Tariful la gaz ține de competența ANRE, peste care eu nu intenționez să intervin”. Despre aceasta a declarat ministrul Energiei, Victor Parlicov, într-o conferință de presă, fiind întrebat dacă există premise pentru a fi micșorat tariful la gaz.

Ministrul Energiei: Tarifele la gaz sunt în competența ANRE. Nu intervinPoza: unimedia.info

„Tarifele țin de competența ANRE și anume ei trebuie să intervină. Noi din partea noastră vom face tot posibilul ca pe dimensiunea de energie electrică să discutăm și să negociem cu partea transnistreană un contract mai bun, cu un preț mai favorabil pentru consumatorii noștri la energia electrică, ca să fie temei pentru reducerea tarifelor.

Exact așa noi, pe partea noastră, vom depune eforturi pentru a achiziționa gaze, pentru a beneficia de această conjunctură favorabilă de prețuri pe piața gazelor naturale pentru a aduce gaze mai ieftine în Republica Moldova.

Dar iarăși, cât din acest gaz va ajunge la consumatori, cu ce preț, având în vedere stocurile deja create, și când asta ar putea duce la schimbarea tarifelor, ține de competența ANRE, peste care eu nu intenționez să intervin”, a declarat Parlicov într-o conferință de presă, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, se arată nemulțumit de decizia Moldovagaz de a relua importul de gaze de la Gazprom și pentru malul drept al Nistrului, după o pauză de peste trei luni.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării