485
0
Ministrul Economiei anunță prima lecție a crizei în R. Moldova
485
0

Digitizarea proceselor de interacţiune dintre mediul de afaceri şi instituţiile statului este o prioritate a Ministerului Economiei şi Infrastructurii, care, în contextul crizei pandemice, a devenit o necesitate imperativă.

Foto: gov.md

O declaraţie în acest sens a făcut ministrul Sergiu Railean în cadrul şedinţei cu specialiştii privind digitizarea relaţiilor B2G (Business-Guvern), B2B (Business-Business) şi B2C (Business-Consumator), transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag.md cu referire la surse din cadrul ministerului, la şedinţă au fost stabilite priorităţile şi măsurile pentru digitizarea serviciilor şi a proceselor de business, astfel încât, atât mediul de afaceri, cât şi consumatorii să beneficieze de soluţii în relaţia cu statul şi agentul economic.

"Prima lecţie a crizei pandemice este despre necesitatea digitizării serviciilor şi afacerilor. Până în prezent, am reuşit să obţinem rezultate foarte bune în favoarea serviciilor G2B. Au fost create platforme digitale, puse la dispoziţia mediului de afaceri, dar şi a cetăţenilor. Una din acestea este sistemul informaţional de gestionare şi eliberare a actelor permise prin intermediul căreia avem 129 de acte valabile online şi 64 digitizate integral. Muncim pentru a creşte numărul acestora. Ţinând cont de faptul că 98% din localităţile din ţară au acces la internet şi peste 75% din populaţie îl utilizează, digitizarea serviciilor este imperativă", a subliniat Sergiu Railean.

În context, participanţii la şedinţă au discutat şi despre necesitatea consolidării eforturilor şi resurselor tuturor partenerilor, astfel ca procesul de digitizare să avanseze cu paşi rapizi.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter