main logo
219

Ministrul Agriculturii, întrevedere cu șeful Misiunii Statului Qatar

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a avut o întrevedere cu șeful Misiunii Statului Qatar, Faisal Al-Buainain.

Ministrul Agriculturii, întrevedere cu șeful Misiunii Statului QatarFoto: maia.gov.md

În cadrul discuțiilor, ministrul Agriculturii a primit o invitație de a efectua o vizită în Qatar pentru a evalua posibilitățile concrete privind sporirea dialogului și cooperării în domeniul agricol, transmite Știri.md.

Viorel Gherciu a declarat că Republica Moldova este cointeresată să atragă investiții și să preia cele mai bune practici privind construcția sistemelor de irigare, dezvoltarea sectorului zootehnic, modernizarea tehnologiilor de procesare ș.a. Totodată, el a menționat că Republica Moldova va pregăti propuneri pentru a iniția o colaborare pe termen lung cu statul Qatar.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, această întrevedere a fost organizată ca urmare a vizitei premierului Natalia Gavriliță în Qatar, unde au fost semnate două documente bilaterale, menite să impulsioneze relațiile dintre state: Acordul cu privire la abolirea vizelor de scurtă ședere pentru posesorii de pașapoarte ordinare și Acordul privind cooperarea economică și tehnico-științifică în domeniul agriculturii.

Ați depistat o greșeală Evidențiați cuvântul și apăsațictrl+enter

Raportați o greșeală

Eroare în text:......
Distribuie știreaDistribuie

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării