main logo
469

Ministru: UE va transfera suport bugetar Moldovei chiar în aceste zile

Ambasadorul UE Peter Michalko i-a transmis ministrului Finanțelor, Natalia Gavriliță, că suportul bugetar în valoare de 14, 5 milioane de euro va fi transferat Republicii Moldova în următoarele zile.

Ministru: UE va transfera suport bugetar Moldovei chiar în aceste zileFoto: fb.com/NataliaGavriliță

„Tocmai am primit o veste foarte bună de la Ambasadorul UE la Chișinău Peter Michalko: Uniunea Europeană va transfera suport bugetar Republicii Moldova in valoare de 14.5 milioane de euro chiar în următoarele zile!

Acest suport UE a fost suspendat în perioada guvernării precedente. Demonstrând voință politică fermă atât prin acțiunile Guvernului, cât și ale Parlamentului, noi am reușit să deblocăm asistența UE”, a scris Gavriliță, transmite Știri.md.

Amintim că plata primei tranșe din cadrul actualului Program de Asistență Macrofinanciară a fost suspendată în luna iulie 2018. 

Această decizie a fost făcută în baza evenimentelor politice din Republica Moldova și, în special, având în vedere decizia Curții Supreme de Justiție din 25 iunie 2018 de a invalida rezultatele alegerilor pentru Primăria Chișinău.

Parlamentul European a votat o rezoluție prin care îndeamnă Comisia Europeană "să suspende orice plăți prevăzute de asistență macrofinanciară (AMF) pentru Moldova" și, totodată, "să suspende sprijinul bugetar pentru Moldova, utilizând precedentul din iulie 2015, când o astfel de suspendare a avut loc în urma crizei bancare".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării