13 aug, 2019 19:33
724
0
Ministru: Trebuie eliminată dobânda la acoperirea miliardului furat
13 aug, 2019 19:33
724
0

Ministerul Finanţelor pledează pentru eliminarea ratelor dobânzilor la împrumuturile oferite de Banca Naţională celor trei bănci implicate în "furtul secolului".

Foto: tvr.ro

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta într-un mesaj pe reţelele de socializare a comunicat ministrul Natalia Gavriliţa, transmite Știri.md.

Oficialul a menţionat că în prezent, în afară de banii furaţi, din bugetul de stat se achită şi o dobândă de 1,4% până în anul 2026 şi 5,3% până în anul 2041 Băncii Naţionale a Moldovei (BNM).

"Primul pas pe care îl putem face pentru a diminua povara pusă pe umerii cetăţenilor este să încercăm să eliminăm dobânda plătită tot din buzunarul contribuabililor. 

În 2020 aceasta va constitui 613 mil. de lei. Vom analiza şi vom identifica şi alte soluţii pentru a asigura stabilitatea contului BNM. Dar, în primul rând, Banca Naţională trebuie să vină cu propuneri pentru a rezolva această problemă", a scris Natalia Gavriliţa.

Potrivit ei, banii furaţi în frauda bancară trebuie întorşi de cei care au pus la cale şi au profitat de pe urma acestui jaf.

"Faptul că povara furtului miliardului este pusă pe umerii cetăţenilor reprezintă o nedreptate", a precizat ministrul Finanţelor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter