main logo
881

Ministru: Nu putem oferi scutiri fiscale celor care câștigă mai mult

„Nu putem să ne permitem să oferim scutiri fiscale celor care câștigă mai mult. Perioada amnistiilor fiscale s-a încheiat”, a declarat Gavrilița.

Ministru: Nu putem oferi scutiri fiscale celor care câștigă mai multFoto: știri.md

„Când am venit la minister am aflat că fosta guvernare avea de gând să taie cheltuielile cu 3,4 miliarde de lei. Asta înseamnă fără investiții, fără construcții de drumuri, grădinițe, etc. 

Totodată, fosta guvernare intenționa să mărească cota TV cu 2% pentru toată lumea. Noi am decis să mergem pe altă cale mai muțin dureroasă pentru cetățeni. Nu putem să ne permitem să oferim scutiri celor care câștigă mai mult. Perioada amnistiilor fiscale s-a încheiat”, a menționat șefa de la Finanțe, transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md.

Printre politicile fiscale propuse de Ministerul Finanțelor se numără anularea facilităților care nu au un scop de echitate socială sau de promovare a unor obiective de dezvoltare.

Este vorba de anularea scutirilor la jocurile de noroc, scutirilor pentru parteneriatele public-private, anularea scutirilor pentru tichetele de masă, eliminarea cotei reduse de 10% pentru sectorul HoReCa

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării