main logo
444

Ministru: Datoria externă în 2023 va crește cu 3,4% față de 2022

Dacă Guvernul Moldovei nu va depăși plafonul împrumuturilor planificate, atunci datoria de stat în 2023 va crește cu 3,4% față de 2022, urmând să ajungă la o valoare de 39,7% din PIB.

Ministru: Datoria externă în 2023 va crește cu 3,4% față de 2022Foto: știri.md

Potrivit Infotag, ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, a spus acest lucru miercuri seară, la un briefing, după ce Guvernul a aprobat proiectul de lege cu privire la bugetul de stat pentru anul viitor, transmite Știri.md.

Potrivit ministrului, pentru anul viitor, Guvernul a redus finanțarea față de anul curent doar în cazul a două sectoare, în timp ce pentru restul a majorat alocările sau le-a menținut la nivelul anului 2022.

"Bugetul Fondului rutier în 2023 se va ridica la 2,2 miliarde de lei, din care 1,5 miliarde de lei vor fi direcționați către construcţia şi repararea drumurilor", a precizat ministrul, menționând că în acest scop vor fi utilizați 1,3 miliarde de lei de la partenerii externi ai Moldovei.

Ministrul a spus că, în aceste condiții dificile de criză, Guvernul a format Fondul de intervenție, al cărui buget pentru anul viitor va fi de 1,1 miliarde de lei.

"Sunt prevăzuți 770 de milioane de lei pentru implementarea politicilor guvernamentale, în special a politicii salariale, și 2,2 miliarde de lei pentru complexul energetic", a spus ministrul.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării