main logo
1458

Ministerul Infrastructurii va fi restructurat: Trei secții noi în domeniul energetic

O nouă structură a Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a fost aprobată în cadrul ședinței din 7 decembrie a Guvernului. Aceasta vizează consolidarea subdiviziunilor structurale de ramură, responsabile de elaborarea politicilor, inclusiv pe aspectele de integrare europeană.

Ministerul Infrastructurii, restructurat: Vor apărea trei secții noi

Principalele necesități identificate în urma analizei se referă la concretizarea domeniilor de activitate atribuite ministerului, lipsa subdiviziunilor de politici specializate conform domeniilor de competență ale ministerului, atribuirea de funcții improprii unor subdiviziuni structurale interne și volumul mare de petiții adresate ministerului, determinate de complexitatea domeniilor de activitate, fapt care necesită promptitudinea operațiunilor administrative de gestionare și soluționare a acestora, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Potrivit MIDR, aceste provocări implică majorarea efectivului-limită al aparatului central al MIDR de la 100 la 124 de unități de personal. Suplinirea numărului de personal nu presupune cheltuieli bugetare suplimentare, deoarece este realizată din contul reducerii efectivului-limită al unor agenții din subordinea ministerului.

Spînu a precizat că în domeniul Energetic, a preluat Ministerul cu 7 persoane și o singură direcție. După restructurare, va crește numărul la 17 persoane și sunt create 3 secții noi: gaze naturale și produse petroliere, secția energie electrică și termică și secția eficiență energetică și regenerabile.

„În domeniul Dezvoltării Regionale am creat o direcție nouă responsabilă de domeniul de politici în sectorul apă și sanitație. Vom avea o echipă care va mișca mai repede proiectele din acest sector. Toți cetățenii noștri trebuie să aibă acces la apă de calitate.

În domeniul instituțional vom consolida Direcția coordonare politici publice și integrare europeană. După obținerea statutului de țară candidat suntem obligați să ne mișcăm repede în acest proces”, a menționat ministrul Andrei Spînu.

Totodată, domeniul Infrastructurii Drumurilor a fost separat în două direcții: dezvoltarea și întreținerea rețelei rutiere: „E nevoie să avansăm mai repede în proiectele de infrastructură și să ne interconectăm rapid cu spațiul european”

„În domeniul Construcțiilor am creat o secție nouă dedicată politicilor din domeniul locuințelor. 

În domeniul Transporturilor vom crește numărul de personal. Schimbarea lanțurilor logistice este o provocare pentru sector”, a adăugat vicepremierul.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării