main logo
1360

Ministerul Finanțelor va emite obligațiuni de stat de 150 milioane lei

Ministerul Finanţelor al Republicii Moldova, care este emitentul valorilor mobiliare de stat (VMS), a anunţat emiterea de obligaţiuni cu venit fix.

Ministerul Finanțelor va emite obligațiuni de stat de 150 milioane leiImagine simbol

Potrivit agenţiei Infotag, este vorba despre emisiunea de obligaţiuni cu scadenţa de doi ani în valoare de 75 milioane de lei, cu un randament fix de 4,8 la sută şi obligaţiuni cu scadenţa de trei ani în aceeaşi sumă la 5,1 la sută, transmite Știri.md.

Emitentul obligaţiunilor a precizat într-un comunicat că emisiunea acestor titluri va avea loc miercuri, 7 august. Prin emisiunea de obligaţiuni pe doi şi trei ani, Ministerul Finanţelor creşte termenul de împrumut pentru nevoile bugetului de stat pe piaţa internă, încercând să reducă plasamentele pe termen scurt de titluri pe trei, şase şi douăsprezece luni, ale căror randamente la ultima licitaţie au fost de 1,93%, 4,18% şi, respectiv, 4,89%.

Autorităţile încearcă să atragă interesul populaţiei pentru achiziţionarea de titluri de stat. În acest scop, în politica fiscală pentru anul 2025, rentabilitatea activităţii investiţionale a populaţiei în valori mobiliare de stat va fi scutită de impozit, care în prezent constituie 6 la sută.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării