main logo
356

Ministerul Finanțelor și Comisia Europeană au semnat un acord de finanțare de 9 milioane euro

Ministerul Finanțelor și Comisia Europeană au semnat un acord de finanțare în valoare de 9 milioane euro, asistență nerambursabilă.

Ministerul Finanțelor a semnat un acord de finanțare de 9 milioane euro

Potrivit unui comunicat remis presei, banii vor fi folosiți pentru realizarea proiectului „Facilitatea de sprijin a răspunsului sistemului de sănătate la situația de urgență COVID-19 și realizarea reformelor conform Acordului de Asociere”, transmite Știri.md.

Ministerul Finanțelor menționează că acordul este destinat acordării suportului Republicii Moldova pentru a răspunde crizei provocate de pandemia COVID-19, precum și în implementarea reformelor asumate în cadrul  Acordului de Asociere UE-RM/Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.

Acordul de finanțare cuprinde 4 componente: consolidarea capacității sistemului de sănătate publică de a răspunde la situația de urgență COVID-19 (5 milioane euro); consolidarea capacității de supraveghere, guvernanță corporativă și managementul riscului în sectorul financiar (2 milioane euro); consolidarea statului de drept, justiție și securitate (1 milion euro) și consolidarea capacității și sustenabilității mass-mediei locale (1 milion euro).

Menționăm că acordul în cauză face parte din Programul Anual de Acțiuni 2020 al Uniunii Europene pentru Republica Moldova, finanțat în baza Instrumentului European de Vecinătate.

Acțiunile ce urmează a fi finanțate în cadrul Acordului vor derula în perioada 2020- 2026 și vor fi implementate prin management direct și indirect, conform prevederilor Acordului de Finanțare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării