main logo
484

Ministerul Finanțelor a prezentat conducerii FMI concepţia reformei fiscale

Concepţia reformei fiscale, iniţiată de Partidul Democrat (PDM) de la guvernare, a fost prezentată conducerii Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Concepţia reformei fiscale, prezentată la FMI

Această concepţie a fost prezentată de ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, la sediul central al FMI, la Washington, relatează Știri.md cu referire la infotag.

„Misiunea ministrului a fost să prezinte conducerii FMI concepţia înlesnirilor fiscale în toate detaliile, argumentând oportunitatea introducerii lor şi, cel mai important, beneficiile reformei pentru bugetul asigurărilor sociale", a spus sursa.

Interlocutorul agenţiei a recunoscut că deocamdată nu dispune de informaţii detaliate cu privire la modul în care reprezentanţii FMI au reacţionat la reforma înlesnirilor fiscale, de exemplu, la reducerea contribuţiilor la bugetul fondului social de la 23% la 18% pentru angajatori.

„Reforma fiscală, propusă de PDM pe neaşteptate, a fost deja lansată, autorităţile vor introduce înlesnirile fiscale, chiar dacă partenerii externi, precum FMI sau Banca Mondială, vor face remarci sau obiecţii", a spus interlocutorul agenţiei.

El crede că partenerii externi cu siguranţă au obiecţii referitor la graba introducerii reformei fiscale.

„Autorităţile nu numai că puteau, dar şi trebuiau să promoveze reforma cu un anumit avantaj pentru sine prin consultări publice cu comunitatea de afaceri şi cu societatea, deoarece înlesnirile fiscale vizează interesele nu numai ale angajatorilor, ci şi ale angajaţilor", a spus el, menţionând că "graba în astfel de chestiuni nu este cel mai bun ajutor".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării