main logo
833

Ministerul Finanțelor a plasat titluri de stat în valoare de 1,84 miliarde de lei

Emitentul valorilor mobiliare de stat (VMS), Ministerul Finanțelor, a plasat marți la licitație VMS în valoare de 1,84 miliarde de lei (102,5 milioane de dolari), egală cu oferta emitentului.

Ministerul Finanțelor a plasat titluri de stat de 1,84 miliarde de leiFoto: știri.md

Banca Națională a Moldovei (BNM) a declarat corespondentului Infotag că cererea investitorilor pentru valorile mobiliare de stat a depășit 2,27 miliarde de lei, transmite Știri.md.

Atunci când ministerul a oferit valori mobiliare pe 91 de zile în valoare de 40 de milioane de lei, cererea investitorilor pentru acestea a totalizat 58,26 milioane de lei. În urma licitației, emitentul a plasat titlurile în sumă egală cu oferta sa - 40 de milioane de lei. Randamentul nominal al titlurilor la trei luni a rămas la nivelul licitației precedente - 1,93%.

Oferta de VMS cu scadența la 182 de zile a însumat 900 de milioane de lei, cu 300 de milioane de lei mai mult decât la licitația precedentă. Cererea pentru titlurile semestriale a depășit 1,07 miliarde de lei. Ministerul nu a satisfăcut întreaga cerere a investitorilor și a plasat aceste titluri pentru exact 900 de milioane de lei.

Randamentul nominal minim al acestora a fost de 4,11%, față de 3,99% la licitația precedentă, maximul - 4,20%, media - 4,18%, ușor mai mare decât la licitația precedentă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării