main logo
323

Ministerul Finanţelor: 34,7 milioane pentru subvenţionarea salariilor

În timpul pandemiei, Ministerul Finanţelor a alocat 34,7 milioane de lei în cadrul Programului de subvenţionare a salariilor pentru 305 agenţi economici forţaţi să îşi suspende activităţile în timpul stării de urgenţă.

Ministerul Finanţelor: 34,7 milioane pentru subvenţionarea salariilorFoto: știri.md

Potrivit Infotag, Ministerul Finanţelor a amintit în comunicatul său că întreprinderile şi organizaţiile non-comerciale care s-au aflat în şomaj tehnic şi/sau au stagnat din cauza situaţiei epidemiologice au dreptul să solicite de la bugetul de stat subvenţii pentru plata salariilor, transmite Știri.md.

Astfel, pentru întreprinderile şi organizaţiile necomerciale care au fost obligate să-şi sisteze total sau parţial activitatea conform deciziilor Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică şi/sau dispoziţiilor Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova, suma subvenţiei se acordă în mărime de 100% din suma impozitului pe venit şi altor plăţi obligatorii calculate şi achitate aferente plăţilor salariale, calculate şi achitate de pe 17 martie până pe 31 iulie.

Pentru restul întreprinderilor şi organizaţiilor necomerciale care şi-au sistat total sau parţial activitatea mărimea subvenţiei este de 60%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării