13 februarie, 19:32
406
1
Michalko: UE, surprinsă de revenirea legii privind comerțul interior
13 februarie, 19:32
406
1

Uniunea Europeană este surprinsă de faptul că proiectele de lege, care nu îndeplinesc obligaţiile faţă de Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) şi Acordul privind Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA), revin pe agenda parlamentară, în special, amendamentele aduse la Legea cu privire la comerţului interior.

Potrivit Infotag, despre aceasta, joi, în cadrul Reuniunii de la Chişinău a Platformei Societăţii Civile UE - RM, a declarat şeful delegaţiei UE în Republica Moldova, Peter Michalko, transmite Știri.md.

Diplomatul a amintit că "Uniunea Europeană este cel mai important partener comercial al Moldovei, iar circa 80% din investiţii în Moldova vin din UE".

"Este important ca reformele ce se referă la dezvoltarea zonei de liber schimb să continue pentru a îmbunătăţi climatul de afaceri. 

Trebuie să înţelegem de unde provin provocările în relaţia noastră bilaterală, indiferent dacă sunt de natură politică, administrativă sau socială. Avem o agendă ambiţioasă şi aşteptăm acţiuni concrete şi rezultate tangibile în cooperarea cu Republica Moldova ", a spus diplomatul.

Anterior, preşedintele Igor Dodon a declarat că "Guvernul a restituit în Parlament spre examinare Legea cu privire la comerţului interior". 

În noiembrie, proiectul a fost rechemat de cabinetul de miniştri condus de Maia Sandu. Igor Dodon a menţionat că acest lucru s-a făcut "în interesul corporaţiilor străine", întrucât legea "presupune că 50% din mărfurile de pe rafturile magazinelor ar trebui să fie produse autohtone".

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter