main logo
543

Michalko: Moldova a primit granturi de 740 milioane euro de la UE

În ultimii şapte ani, Republica Moldova a primit din partea Uniunii Europene între 610 şi 740 mil. euro sub formă de granturi.

Michalko: Moldova a primit granturi de 740 milioane euro de la UEFoto: currencylive.com

Potrivit agenţiei Infotag, despre acesta a declarat şeful Delegaţiei UE în RM, Peter Michalko, transmite Știri.md.

Potrivit lui, până la sfârşitului anului, în Republica Moldova vor veni mai mult de 1,2 mlrd. euro.

"Aici trebuie să subliniem că granturile sunt nerambursabile, dar se dau pentru lucruri făcute. În plus, sunt proiecte de sute de milioane de euro susţinute de către Banca Europeană de Investiţii, care este banca Uniunii Europene, şi care face proiecte de calitate în Republica Moldova. E vorba de proiecte de aprovizionare cu apă, proiecte care ţin de drumuri, proiecte în domeniul energiei. Sunt resurse uriaşe pe care Republica Moldova poate să le folosească. Oamenii trebuie să ştie că aceste proiecte sunt în derulare, dar este potenţial pentru mai multe", a spus diplomatul.

El a subliniat că "condiţiile la care sunt oferite aceste resurse sunt incomparabile cu alte surse de finanţare din lume, pentru că sunt foarte prielnice pentru Republica Moldova şi sunt în combinaţie cu fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene".

"Asistenţa care vine din partea UE, granturi şi resurse nerambursabile, nu se compară cu credite care pot fi luate din altă parte. Dacă vorbim despre alte credite, nu ştim ce condiţii sau angajamente sunt legate acestea. În ceea ce priveşte UE, angajamentul pentru reforme este preluat de către Republica Moldova în interesul ţării", a evidenţiat Peter Michalko.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării