main logo
688

Mesajul lui Sergiu Cioclea pentru succesorul său la BNM

Guvernatorul demisionar al Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, a venit cu un mesaj pentru posibilul succesor al său, Octavian Armașu, propus în această funcție de către speakerul Andrian Candu.

Mesajul lui Sergiu Cioclea pentru succesorul său la BNM

„Noul guvernator trebuie să ajute digitalizarea leului. Aceasta trebuie să continue spre binele economiei noastre”, a declarat Sergiu Cioclea la un eveniment prilejuit împlinirii a 25 de ani de la introducerea leului moldovenesc. 

Potrivit datelor Băncii Naționale, în ultimul an, numărul tranzacțiilor cu folosirea cardurilor bancare a ajuns la opt milioane, valoarea acestora fiind de aproximativ trei miliarde. În prezent, două milioane de carduri bancare se află în circulație în Republica Moldova. 

Sergiu Cioclea a decis să plece din funcția de guvernator al BNM în ultima zi de toamnă, din motive personale și profesionale.

Actualul ministru al Finanțelor, Octavian Armașu, a fost propus de speakerul Andrian Candu în funcția de noul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, în locul lui Sergiu Cioclea. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării