29 iulie, 16:56
84
0
Membrii misiunilor diplomatice ale R. Moldova vor beneficia de instruire economică
29 iulie, 16:56
84
0

Reuniunea anuală în domeniul diplomației economice a demarat astăzi, în format de videoconferință. Este a patra ediție a cursurilor de instruire pentru misiunile diplomatice și birourile comercial-economice ale Republicii Moldova din afara țării.

Foto: moldpres.md

În deschiderea reuniunii, secretarul de stat al MAEIE, Dumitru Socolan, a subliniat necesitatea cooperării internaționale pe filiera economică în perioada pandemică, pentru a face față crizei actuale și a remarcat că ministerul mizează pe acțiuni concrete ale atașaților economici în vederea consolidării dialogului cu partenerii externi, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

„Rolul tuturor diplomaților noștri de peste hotare este să valorifice oportunitățile investiționale și comerciale în sectoarele strategice ale economiei și să promoveze Republica Moldova ca o destinație turistică atractivă” , a opinat Socolan.

Instruirea va avea o durată de trei zile și este organizată de către Grupul de lucru din fac parte reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ministerului Economiei şi Infrastructurii și Agenției de Investiții.

Subiectele de pe agenda evenimentului au fost selectate în funcție de obiectivele diplomației economice: atragerea investițiilor, promovarea exporturilor și promovarea turismului în Republica Moldova.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter