main logo
493

Mazeiks: Piața UE este deschisă pentru exportul produselor vegetale din Moldova

Șeful Delegației Uniunii Europene la Chişinău, Janis Mazeiks, a subliniat că piața UE este deschisă pentru exportul produselor vegetale de pe tot teritoriul Moldovei.

Mazeiks: Piața UE este deschisă pentru exportul produselor din MoldovaFoto: tv8.md

Potrivit agenției Infotag, despre acest lucru el a scris pe pagina sa de Facebook. "Uniunea Europeană, cel mai important partener economic al Republicii Moldova, sprijină antreprenorii moldoveni chiar şi în cele mai dificile momente", a spus diplomatul, transmite Știri.md.

El a amintit că UE a majorat recent cotele de export pentru șapte categorii de produse agricole pentru a ajuta exportatorii din Moldova.

"În același timp, întreprinderile sunt ajutate să îndeplinească standardele europene de calitate a produselor pentru a penetra pe piețe noi. Acest lucru este deosebit de important într-o situație în care unele piețe tradiționale sunt închise de interdicții nejustificate de export", a subliniat Mazeiks.

Postarea este însoțită de două hărți ale Moldovei. În comentariile la ilustrații se menționează că "Uniunea Europeană este deschisă pentru exportul produselor vegetale de pe tot teritoriul Moldovei, iar din 15 august, Federația Rusă acceptă numai produsele vegetale doar din stânga Nistrului" .

După cum a informat agenția INFOTAG anterior, acum o lună, Comisia Europeană a aprobat decizia de a majora volumul comerțului fără taxe vamale pentru șapte tipuri de produse vegetale din Moldova. În special, este vorba despre majorarea cotelor pentru livrările din Moldova către piața UE de prune, mere, struguri, suc de struguri, cireșe, roșii şi usturoi.

În 2021, volumul comerțului dintre Moldova şi UE a fost de peste 5 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă 49,1% din volumul total al comerțului Republicii Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării