main logo
458

Materia pentru reparația drumurilor va fi transportată pe Calea Ferată

Agenții economici, care vor transporta pe calea ferată materia primă necesară pentru reabilitarea traseelor incluse în proiectul „Drumuri Bune 2 pentru Moldova”, ar putea beneficia de tarife preferențiale.

Materia pentru reparația drumurilor va fi transportată pe Calea Ferată

Despre aceasta au discutat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici și reprezentanții Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM), transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Chiril Gaburici a opinat că prin transportarea materiei prime pe calea ferată, circulația mijloacelor de transport de mare tonaj pe drumurile naționale va fi în scădere, iar astfel se va preveni deteriorarea asfaltului de pe șosele. Totodată, Calea Ferată își va crește veniturile. În același timp, ministrul a spus că responsabilii trebuie să se asigure că au suficiente vagoane care să transporte materia primă pentru reabilitarea a 2 600 km de drum în 2019.

Directorul comercial al CFM, Grigore Condurache a precizat că în anul 2018 au fost utilizate 700 de vagoane pentru transportarea materialelor de construcție, inclusiv 270 mii tone de granit, 20 mii tone de pietriș alb și 6 mii tone de bitum. Totodată, în anul curent numărul vagoanelor disponibile a crescut, atingând cifra de o mie. 

În 2018, la transportarea mărfurilor pe teritoriul Republicii Moldova, agenții economici au beneficiat de tarife începând cu 3 cenți tona/km. Taxa a variat în funcție de tipul materialelor de construcție, cantitatea și tipul vagonului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării