main logo
1088

Matcov comentează protestul angajaților Franzeluța față de numirea lui Beșliu

Directorul general interimar demis al Combinatului de panificație „Franzeluța”, Victor Matcov, a comentat reacția dură a angajaților întreprinderii la numirea noului director, Andrei Beșliu.

Matcov, despre reacția angajaților Franzeluța față de numirea lui BeșliuColaj: Știri.md

Potrivit lui Matcov, angajații întreprinderii, în urma majorărilor salariilor, au înțeles că situația poate fi schimbată, de asta au ieșit în susținerea directorului demis, transmite Știri.md

„Muncitorii sunt disperați. Ei au lucrat mult timp la salarii mici. Au lucrat 24 de ore, 7 zile pe săptămână. Au trecut perioada grea de pandemie, rezistă la tarifele mari la energie, la inflația care este acum și atunci când în februarie noi am reușit să ridicăm salariile muncitorilor cu 13,7%, ni s-a reușit să ridicăm salariile muncitorilor la 1 octombrie încă cu 20%, atunci ei au avut un gât de aer proaspăt și au înțeles că întreprinderea asta poate fi salvată. Întreprinderea nu este a lui Matcov sau a altcuiva, întreprinderea asta e a lor și atunci ei au ieșit la grevă în susținerea mea. Eu nu i-am rugat.

Să nu fi fost colectivul, nu luptam pentru această întreprindere, deși mă doare de ceea ce se întâmplă și ne-am așezat și ne-am apucat de treabă, am format echipă, am luat profesioniști, oameni cu experiență, care ceva vor să schimbe și ni se reușește”, a declarat Matcov în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Pe 16 noiembrie, Agenția Proprietății Publice a anunțat că Andrei Beșliu a câștigat concursul pentru funcția de director al S.A. „Franzeluța”.

Chiar a doua zi, angajații combinatului au organizat un protest în care s-au arătat nemulțumiți de noul director și au spus că își doresc să fi rămas Victor Matcov în fruntea întreprinderii. Protestele au continuat și în alte zile.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării