main logo
967

Marian: În industria gazelor sunt probleme mari și nu pot fi lăsate așa

În industria gazelor există probleme foarte mari şi ele nu pot fi lăsate aşa.

Marian: În industria gazelor sunt probleme mari și nu pot fi lăsate așaFoto: știri.md

Potrivit Infotag, afirmaţia a fost făcută, marţi, de vicepreşedintele Comisiei parlamentare pentru economie, deputatul partidului de guvernământ PAS Radu Marian, la audierea raportului Curţii de conturi (CA) pe auditul cheltuielilor şi investiţiilor Moldovagaz din ultimii ani, transmite Știri.md.

Reprezentanţii Curţii de conturi au reţinut că neconcordanţele în ceea ce priveşte investiţiile de capital ale întreprinderii din 2011 se ridică la circa 815,7 milioane lei.

Acest lucru se referă, valabil, printre altele, la construcţia sediului central al întreprinderii la Chişinău, pentru care "lipseşte documentaţia privind procesul de achiziţie a serviciilor şi de recepţionare a lucrărilor".

Membru CC Sergiu Ştirbu a remarcat că construcţia a fost realizată în perioada anilor 2008-2018, estimările au crescut de la an la an (iniţial erau planificate 63 de milioane de lei), iar compania a depus spre verificare "doar o mică parte a documentelor" privind construcţia în perioada 2016-2018.

De asemenea, potrivit lui Ştirbu, Moldovagaz nu are o reglementare internă clară în ceea ce priveşte efectuarea achiziţiilor de către întreprindere, nu este armonizata cu legislaţia actuală şi aceasta presupune utilizarea unor practici neloiale. Potrivit lui, societatea a efectuat "achiziţii de bunuri şi servicii cu încălcarea procedurilor în valoare de 47,7 milioane lei".

Deputatul Marian a calificat concluziile societăţii mixte ca fiind "foarte grave" şi a spus că "consecinţele (pedepsele pentru încălcările comise - "I.") trebuie să fie pe măsură".

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării