main logo
1814

Marian, despre avaria de la Termoelectrica: Echipamente foarte vechi

Tehnologia e destul de învechită, însă există posibilitatea să fie vorba și de sabotaj.

Marian, despre avaria de la Termoelectrica: Echipamente foarte vechiFoto: captură video

Astfel comentează deputatul PAS, Radu Marian, avaria de la Termoelectrica după ce blocul energetic a fost reparat de compania Horus, companie afiliată controversatei entități din Rusia, Siloviîe Mașinî, care se află în lista sancțiunilor occidentale, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Potrivit deputatului PAS, în urma avariei de la Termoelectrica a fost inițiată o anchetă, iar guvernarea va veni cu reacții oficiale abia după finalizarea investigațiilor.

„Avem o tehnologie extrem de învechită, de pe timpurile sovietice. Generatorul respectiv se defectează foarte des, de vreo 11 ori s-a defectat în ultimii ani, chiar dacă se fac reparații. În mod normal, tu trebuie să ai o centrală modernă. Inițiativa Guvernului este de a construi o centrală electrică nouă.

Este planul nostru pe termen lung. Poți face multe reparații, dar adevărul este că tehnologia e foarte învechită. Nu poți să ai o Lada și să o repari cu echipamente de Porsche. De ce a avut loc acest incident? Nu exclud că ar fi și sabotaj”, a spus deputatul PAS, Radu Marian, în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării