main logo
578

Marea Britanie oferă Republicii Moldova 10 milioane de lire

Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va oferi R. Moldova 10 milioane de lire sterline (circa 225 de milioane de lei - n.r.) pentru a susține reformele pornite de actuala guvernare de la Chișinău, inclusiv în sectorul energetic.

Marea Britanie oferă Republicii Moldova 10 milioane de lire

Noua finanțare va fi anunțată de ministrul de Externe al Marii Britanii, James Cleverly, care se află în prezent la Chișinău, într-o vizită de două zile, transmite Știri.md cu referire la ziarulnațional.md.

Potrivit unui comunicat al Guvernului de la Londra, ajutorul va fi oferit pentru a spori reziliența republicii noastre la impactul destabilizator al invaziei ilegale a lui Vladimir Putin în Ucraina.

Anterior, Marea Britanie a oferit R. Moldova alte 12 milioane de lire sterline pentru lupta împotriva corupției și promovarea transparenței guvernamentale.

Aceeași sursă anunță că în prezent se lucrează la consolidarea apărării R. Moldova împotriva atacurilor cibernetice, combaterea dezinformării proruse, reformarea forțelor armate, construirea unei economii mai puternice și lupta contra corupției.

„Puține societăți înțeleg tacticile subversive ale activităților maligne rusești mai bine decât R. Moldova și Georgia. Marea Britanie nu va sta cu mâinile în sân în timp ce Moscova subminează democrația, suveranitatea și integritatea teritorială ale acestor state. Trebuie să sprijinim reziliența lor la amenințările hibride ale Rusiei, să protejăm alegerile democratice ale poporului lor și să-i ferim de amenințarea de la ușile lor”, a declarat ministrul de Externe al Marii Britanii, James Cleverly, înainte de a ajunge la Chișinău.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării