main logo
606

Majorări pe timp de criză: Salarii mai mari și pierderi de milioane pentru întreprinderi

Majorări de salarii pe timp de criză. În timp ce unele întreprinderi municipale înregistrează pierderi de milioane, lefurile angajaților au crescut.

Majorări de salarii și pierderi de milioane la întreprinderi din Moldova

Este vorba despre Parcul Urban de Autobuze și Regia transport Electric. Ambele instituții, potrivit unui raport, în primele șase luni ale acestui an au înregistrat pierderi între opt și 14 milioane de lei. În același timp, salariile medii au crescut cu până la 15 la suta, comparativ cu anul trecut. Cifrele l-au derutat pe primarul general interimar, transmite Știri.md cu referire la TV8.

„La regia Autosalubritate salariu mediu a constituit 11,7 mii lei sau cu 47 % mai mult decât perioada corespunzătoare a anului trecut, RTEC o creștere de 696 lei sau 15 % și a constituit 7300 lei, Parcul urban de autobuze 7.026 de lei în creștere cu 12.8 %”, Olga Ursu, șefa Direcției Generale Finanțe, Primăria Capitalei.

Din cele trei instituții menționate, doar Regia Autosalubritate a înregistrat un profit de peste șapte milioane de lei. În schimb, Parcul Urban de Autobuze a declarat pierderi de aproape 9 milioane de lei, iar RTEC puțin peste 14 milioane de lei.

„Eu înțeleg acolo la întreprinderile unde a crescut venitul și unde activitatea economico – financiară s-a îmbunătățit pe parcursul anului să crească și salariul angajaților, dar acolo unde vorbim de Parcul Urban de Autobuze unde sunteți pe zero și să creșteți salariul, eu nu prea înțeleg”, Ruslan Codreanu, Primar General Interimar de Chișinău.

În timpul ședinței, șeful Parcului Urban de Autobuze nu i-a oferit o replică primarului, la telefon însă acesta a declarat pentru TV8 că salariile au fost majorate legal, din banii municipalității.

„Salariul s-a majorat în condițiile legii. Nu a fost un moft al nostru. Conform legislației noi suntem obligați să acordăm salariul minim garantat din sectorul real. Ceea ce s-a făcut”, Vitalie Copaci, Directorul Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”

Totodată, șeful RTEC a spus că, de fapt, salariile au fost majorate în 2017 și nu în 2018. În perioada la care s-a făcut referință, în cadrul celor 2 întreprinderi municipale activau trei mii șaptezeci de angajați.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării